Filip vrea modificarea Legii cu privire la apărare

Filip vrea modificarea Legii cu privire la apărare

Premierul Pavel Filip a declarat că Guvernul este gata să-şi asume atribuţiile pentru a debloca participarea militarilor moldoveni la exerciţii în străinătate.

El a făcut acest lucru astăzi, în cadrul unui briefing de presă, după şedinţa conducerii Partidului Democrat.

El a amintit că săptămîna trecută preşedintele Igor Dodon a încercat să interzică participarea militarilor moldoveni la exerciţiul militar din Ucraina.

„Aceasta este deja a şasea tentativă de acest gen. Aşa ceva nu mai poate continua. Neparticiparea la exerciţii înseamnă slăbirea Armatei Naţionale. Eu nu pot înţelege logica acestor decizii, pentru că preşedintele ţării este şi comandant suprem", a spus Filip.

Potrivit lui, situaţia a fost discutată la şedinţa PDM.

„Este necesar să găsim soluţii pentru a nu-i pune în situaţii dificile pe militarii noştri, care nu fac nimic altceva decît să servească Republica Moldova. Colegii trebuie să găsească o formulare pentru introducerea modificărilor la Legea cu privire la apărare, astfel încît aceste decizii să fie luate de Guvern şi Parlament, aşa cum ar trebui să fie într-o ţară parlamentară. Guvernul este gata să-şi asume această atribuţie de îndată ce Parlamentul va întoarce amendamentele respective în lege", a spus premierul.

El a subliniat că este vorba de deblocarea participării contingentului militar la exerciţii în străinătate, şi nu de alte atribuţii ale comandantului suprem, prevăzute de Legea cu privire la apărarea naţională".

 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load