Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Primăria Chișinău a rămas fără pază de stat

1 iul. 2013,, 14:57   Societate
3201 2
Foto: noi.md
Din dimineața zilei curente, primăriei Chișinău i-a fost retras postul de poliție care asigura ordinea publică la intrare în sediu. Anunțul a fost făcut astăzi de către Direcția administrativă, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, relatează NOI.md.

Șeful Direcției administrative, Oleg Poiată, a comunicat că pe adresa Primăriei Chișinău a parvenit o scrisoare de la Inspectoratul General de Poliție, prin care autoritățile locale au fost informate că, începînd cu 1 iulie 2013, va fi sistată activitatea postului de poliție din incinta primăriei.

„În contextul reformei instituționale, sîntem impuși să excludem antrenarea personalului existent din activitatea improprie, cît și de altă competență. Urmează să identificăm soluții în decursul zilei. Deocamdată stau angajații Direcției administrative”, a precizat Oleg Poiată.

Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a calificat această decizie a IGP drept o absurditate, în condițiile în care primăria, conform legii, nu poate contracta un serviciu privat de pază.

”Legea nu permite contractarea unor agenții de pază private și, în același timp, nu avem dreptul să avem un post de poliție, din cauză că așa a decis noua conducere a IGP. Este absurd. Vă solicit să asigurați ordinea la intrare prin intermediul subdiviziunilor aparatului primăriei, care au activitate legată de primul contact cu cetățenii. Pentru a putea asigura paza pe termen lung, în mod normal, ar trebui să fie permisă contractarea oricărui serviciu de pază, fie el de stat sau privat. Dacă tot statul nu are interes să aibă aici un post, în mod normal, ar trebui să avem alegerea de a contracta o firmă privată”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Potrivit primarului, o situație similară a avut loc și în anul 2008.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?