X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Peste 60 de mii de americani cer ca Soros să fie declarat terorist

1 sep. 2017,, 10:09   Externe
2287 0

Peste 63 de mii de persoane au semnat o cerere către președintele american, Donald Trump, privind recunoașterea miliardarului american George Soros drept terorist. Textul petiției este postat pe site-ul web al Casei Albe.

Autorii propunerii susțin că Soros a încercat permanent să destabilizeze situația prin montarea cetățenilor împotriva autorităților. Potrivit lor, miliardarul a creat și finanțat zeci (și, probabil, sute) de organizații al căror unic scop este de a grăbi prăbușirea guvernului constituțional.

Semnatarii îl acuză pe Soros și de faptul că a exercitat o influență nesănătoasă și nejustificată asupra Partidului Democrat și asupra majorității Guvernului Federal.

„Guvernul Federal al SUA și Ministerul Justiției trebuie să-l declare imediat pe George Soros și toate organizațiile lui, împreună cu membrii acestora, drept teroriști. Proprietatea lui personală și bunurile lui trebuie confiscate”, solicită autorii petiției. Pentru aceasta Casa Albă trebuie să colecteze 100.000 de semnături pînă la 19 septembrie 2017.

Pe 20 ianuarie Soros a spus că politica lui Trump va eșua, iar el însuși are apucături dictatoriale. În timpul campaniei prezidențiale de anul trecut, Soros a susținut-o pe rivala lui Trump – candidata democrată Hillary Clinton – și a donat aproximativ 25 de milioane de dolari staffului ei electoral.


George Soros s-a îmbogățit în anii 1970, cînd a înființat, împreună cu Jim Rogers, Fundația Quantum, care a cîștigat timp de 10 ani un profit de 4200 de procente, în timp ce indicele american S&P a crescut cu doar 47%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?