X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Viaţa migranţilor moldoveni în Rusia ar putea deveni mai grea

30 aug. 2017,, 18:00   Societate
3738 1

MAI al Rusiei a venit cu iniţiativa de a introduce sancţiuni pentru angajarea ilegală a cetăţenilor străini.

Potrivit proiectului de lege, dacă angajatorul a angajat un cetăţean străin în documentul căruia nu este indicat scopul aflării în ţară, va fi aplicată o amendă.

Companiile riscă o amendă de la 250 mii pînă la 800 mii de ruble ($4,2-13,6 mii). Totodată, activitatea lor ar putea fi suspendată pentru o perioadă de pînă la trei ani. Migrantul muncitor riscă o amendă de pînă la 5 mii de ruble şi deportarea din federaţia Rusă. Legea actuală nu permite cetăţenilor străini să lucreze în Rusia fără contract de muncă, însă deocamdată ei nu au fost traşi la răspundere pentru încălcarea legii.

Toţi cei care vin la muncă în Rusia din alte ţări trebuie să perfecteze un document migraţional pe un termen de trei luni sau o patentă de muncă, valabilă pentru un an. De asemenea, cetăţenii străini trebuie să susţină un examen complex la limba rusă, bazele istoriei şi dreptului. Propunerile MAI se află la etapa consultărilor publice. Conform diferitelor surse, în federaţia Rusă se află la muncă de la 500 mii pînă la 1 milion de cetăţeni ai Moldovei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?