Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Liderii coaliției de guvernare pro-europeană, probabil, vor lua parte la parada gay

28 iun. 2013,, 03:48   Societate
4632 5
Foto: gstatic.com
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a discutat recomandările potrivit cărora politicienii ar putea fi implicați în dialogul cu comunitatea LGBT.

Adunarea, în cadrul sprijinului acordat mișcării LGBT, consideră important "rolul persoanelor publice, inclusiv parlamentari, politicieni și alte persoane din cadrul autorităților statului" în evenimentele organizate de minoritățile sexuale, scrie "Moldnews".

Punctul 8 al recomandărilor vorbește despre necesitatea de a "invita politicienii să stabilească un dialog și încrederea cu comunitatea LGBT, inclusiv luînd parte la marșurile minorităților sexuale și activitățile similare".

Documentul subliniază că "membrii Consiliului Europei trebuie să ia măsuri pentru a evita orice discriminare bazată pe orientarea sexuală și identitatea de gen, promovînd egalitatea și contracarînd homofobia și transfobia. Moldova, Polonia și Rusia ar trebui să pună în aplicare pe deplin verdictele Curții Europene a Drepturilor Omului," iar "introducerea legislației sau proiectelor de legi care interzic așa-zisa promovare a homosexualității în țări precum Lituania, R. Moldova, Rusia și Ucraina, contravine obligațiilor legale ale acestor țări".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?