X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Problema mansardării din nou în vizor. Primăria Chișinău este amenințată (VIDEO)

26 iun. 2013,, 13:20   Societate
4046 0
Foto: noi.md
Regulamentul privind mansardarea clădirilor din capitală, elaborat în urma numeroaselor conflicte apărute între firmele de construcție a mansardelor și locatari, este netransparent. Opinia aparține membrilor Asociației ”Mansarde surprize” și a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă, relatează NOI.md.

”Pe 13 iunie au fost făcute dezbateri publice pe marginea acestui regulament. Reprezentanții societății civile n-au fost puși la curent cu privire la această ședință. Despre ce transparență vorbim aici? Confirmarea regulamentului în cauză va aduce noi scandaluri și acționări în judecată. Oamenii sînt împotriva construcției acestor mansarde. De aceea, noi, locuitorii caselor care am suferit de pe urma mansardării, am decis sa creăm o asociație”, a precizat membrul noii asociații, Tatiana Gogu.

În aceste condiții, Asociația ”Mansarde surprize” solicită autorităților municipale să modifice regulamentul propus, adică construcția mansardelor să fie permisă cu acordul tuturor locatarilor, și nu doar a două treimi din cei prezenți la adunarea generală.

”Daca mîine va fi aprobat acest regulament, noi promitem ca vom realiza o campanie informațională. Vom distribui afișe pe care vor fi scrise daunele mansardării clădirilor și lista tuturor consilierilor municipali care vor aproba acest regulament”, a precizat reprezentantul Asociației ”Orașul meu drag”, Vitalii Voznoi, care susține prioritățile noii asociații.

Din Asociația ”Mansarde surprize” fac parte locatari din peste 20 de blocuri de locuit din capitală deasupra cărora se preconizează a fi construite mansarde. Deocamdată aceasta n-a fost înregistrată de către Ministerul Justiției.

Mîine, 27 iunie, Consiliul Municipal Chișinău urmează să se întrunească și să pună în dezbateri aprobarea Regulamentului cu privire la mansardare.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?