X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Ghimpu: Coaliția de guvernare s-a transformat în ”coaliția pentru euro”

23 iun. 2013,, 11:31   Politică
5288 0
Foto: simpalsmedia.com
Coaliția de guvernare s-a transformat în ”coaliția pentru euro”. Este opinia președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, potrivit căruia exemplul Băncii de Economii, care se află în prag de faliment, vorbește despre indiferența autorităților.

”Nu poate exista un sistem bancar fără o bancă de stat. Comisia parlamentară pentru elucidarea circumstanțelor a demonstrat că scopul a fost acapararea băncii cu toată infrastructura ei dezvoltată. Oare aceasta este o guvernare democratică pentru oameni? Asta înseamnă guvernare europeană? Este o guvernare pentru euro, și nu una proeuropeană”, a spus liderul PL.

Potrivit lui Ghimpu, BEM a început să se confrunte cu probleme serioase, imediat după venirea la putere a Alianței pentru Integrare Europeană în 2009. Vinovat însă de toate se face liderul liberal-democraților Vladimir Filat, care intenționat a ignorat înrăutățirea situației în jurul instituției bancare.

Anterior, Alianța pentru Integrare Europeană, din care a făcut parte și Mihai Ghimpu, a fost supranumită de jurnaliști ”alianța pentru euro”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?