X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Europa, zguduită de catastrofe naturale

19 iun. 16:45   Externe
4215 0

Catastrofe naturale în Europa: canicula bate recorduri în Ungaria și Turcia, Germania este cuprinsă de furtuni, iar zona fanilor din Leipzig a trebuit să fie închisă.

Un val de căldură istovitoare a pus stăpînire pe Turcia. În regiunile de sud și de vest ale țării, termometrele au depășit constant 40 de grade Celsius de la începutul lunii iunie. Acum, căldura s-a extins și în alte zone, relatează euronews.com

Atît nivelul de umiditate, cît și temperaturile resimțite sînt peste normele sezoniere. Cei care își permit încearcă să petreacă timp la mare.

Un val de căldură puternică a lovit și Ungaria. Ministerul Sănătății din această țară a declarat cel mai înalt nivel - al treilea nivel - de alertă. Acesta va fi în vigoare de la miezul nopții de miercuri pînă la miezul nopții de sîmbătă în toată țara.


Populația este îndemnată să bea mai multe lichide, în special apă, în această perioadă caniculară. Meteorologii avertizează că recordul istoric de căldură ar putea fi depășit în următoarele 24 de ore.

În Germania, un alt capriciu al vremii: zona fanilor Campionatului European de la Augustusplatz din Leipzig a fost închisă temporar marți seară din cauza unei furtuni așteptate. Organizatorii au promis că o vor deschide dacă vremea se va îmbunătăți, dar în cele din urmă spațiul a rămas închis.

Meteorologii prevăd că zonele din Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westfalia pînă în centrul și estul Germaniei vor fi afectate în mod special. În regiunile menționate a fost emisă o avertizare de vreme nefavorabilă.

5
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав