X 
Arşiţa stiri: 181
Jocurile Olimpice stiri: 141
Transnistria stiri: 1455

Mai multe state membre ale UE vor fi sancționate: ce prevede decizia

20 iun. 13:15   Externe
2761 0

Comisia Europeană (CE) a demarat procedura de penalizare a Franței, Italiei și a altor cinci state membre ale UE din cauza deficitului excesiv al bugetului de stat de anul trecut.

Despre aceasta scrie "Adevărul european", transmite DPA.

Pe lîngă Franța și Italia, printre țările care s-au confruntat cu procedura de încălcare a Uniunii Europene se numără și Belgia, Ungaria, Malta, Polonia și Slovacia.

Decizia Comisiei Europene stipulează că șapte țări din UE trebuie să își reducă acum cheltuielile publice. Miniștrii de finanțe ai UE mai trebuie să aprobe evaluarea CE în luna iulie.

După aceea, sub supravegherea CE, țările care fac obiectul procedurii trebuie să prezinte măsuri de reducere a datoriei și a deficitelor bugetare în termen de patru ani.


Potrivit previziunilor economice ale Comisiei Europene, Franța, cu -5,5%, și Italia, cu -4,4%, vor depăși limita de deficit în 2024

În anii trecuți, statele membre au primit o amînare de la normele fiscale ale UE pentru a permite o marjă de manevră în materie de cheltuieli în timpul pandemiei și al crizei energetice.

Presa a relatat recent despre o posibilă schimbare a componenței guvernului italian, în special din cauza situației datoriei publice a țării.

Anterior, Italia a vîndut un pachet de acțiuni în valoare de aproximativ 1,4 miliarde de euro la compania petrolieră Eni, în încercarea de a-și reduce datoria publică substanțială.

Înainte de aceasta, coaliția de guvernare din Italia a fost în litigiu cu privire la aprobarea unor noi restricții pentru a stimula reparațiile casnice ale proprietarilor de locuințe, în contextul în care guvernul încearcă să reducă deficitul bugetar.

1
8
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав