X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Iurie Rosca: ”Toată lumea vrea să fie nachalnik”

13 iun. 06:00   Politică
2852 0

Toate politicile în lume sînt făcute sub bagheta aceleiași centrale, iar acest lucru nu mai poate continua așa. Mai mult decît atît, potrivit opiniei, analistului și publicistului, fostului vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Roșca, lumea de mîine va fi una cu totul diferită.

”Toate politicile în lume sînt făcute sub bagheta aceleiași centrale că este vorba despre politică economică, că este vorba despre politică financiară, că este vorba despre statutul Băncii Naționale, că este vorba despre regimul de liber schimb în economie, că este vorba despre impunerea agendei climatice, că este vorba de la aderarea la politicile Organizației Mondiale a Sănătății sau mai larg poftim Agenda 2030 valabilă în egală măsură pentru țările NATO și țările BRICS sau pentru toate țările membre ONU care sînt 1197 194 de țări. Despre ce vorbim noi care alegeri, bă, fraților? Cine poate pretinde că, prin prezența stridentă într-un parlament sau altul sau într-o funcție sau alta electivă, poate să oprească toate tipurile de războaie non militare care se desfășoară la ora actuală, pretutindeni războiul religios, războiul cultural, tot ce înseamnă sexualizarea copiilor, tot ce înseamnă ruperea relațiilor dintre generații, fie că este vorba despre Dumnezeu sau este vorba despre capul familiei. Cine poate pretinde că în afară de retorici zgomotoase și pline de vervă, uneori poate să inducă o schimbare cît de cît. Cineva poate să pretindă că prin faptul că a fost ales va reuși să oprească pruncucidere în masă.

Mă refer la avorturi prenatale postnatale, că vor putea să oprească virusul feminismul, acum femeile nu mai vor să fie mame și soții. Toată lumea vrea să fie nachalnik, să conducă bărbații, societățile. Ce fel de tradiționaliști conservatori mai sîntem noi? Deci, în momentul în care ne vom da seama că prințul acestei lumi dirijează balurile electorale și că toate aceste scamatorii n-au nicio relevanță decît de manipulare a maselor credule și ale pretinșilor intelectuale, pînă atunci n-am făcut nimic. Vin marile provocări, se rostogolesc peste noi marile încercări ale vremii de astăzi, iar noi ne îmbătăm cu apă de ploaie, că uite cît a luat Marine Le Pen”, a spus Roșca.

Totodată, fostul vicepreședinte al Parlamentului este convins că urmează schimbări majore, cînd lumea nu va mai fi la fel ca astăzi.

”Vor fi schimbări, lumea de mîine nu va fi una care va rezulta în urma unui scrutin electoral mai reușit, unde forțele patriotice se vor coagula, vor crea un pol, vor înceta cu certurile, cu ambițiile.


Lumea de mîine dacă va exista încă o dată va fi una non liberală, non capitalistă, departe sau la cealaltă extremitate în raport cu civilizația banilor. Și se va naște pe ruinele acestei lumi, care deja nici măcar nu este în esența ei tehnocratică și transumanistă”, a concluzionat Roșca.



15
2
0
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?