X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ouă contaminate! Încă un stat din Uniunea Europeană, afectat

10 aug. 2017,, 18:16   Externe
2322 0

Luxemburg a devenit joi cel mai recent stat din Uniunea Europeană afectat de scandalul ouălor contaminate cu insecticid, după ce lanțul de magazine Aldi a decis retragerea acestor produse de pe rafturi, dar și alte unități comerciale sînt afectate, au anunțat joi autoritățile, transmite RTE News.


Micul ducat devine al optulea stat afectat, după ce ouă contaminate cu o substanță toxică denumită fipronil au fost găsite în Belgia, Olanda, Germania, Suedia, Elveția, Marea Britanie și Franța, notează Agerpres.

Polițiștii belgieni și olandezi au efectuat joi percheziții la sedii ale Chickfriends, o societate specializată în eradicarea paraziților, precum și la potențiali furnizori.

Luxemburg a informat Comisia Europeană, care gestionează Sistemul rapid de alertă pentru alimente și furaje (RASFF) — instrumentul prin care se realizează un schimb de informatii între autoritățile naționale privind riscurile la adresa sănătății legate de alimente și furaje.

Un stat membru al rețelei care identifică o problemă de sănătate informează restul rețelei RASFF privind produsul respectiv și măsurile luate pentru a ține situația sub control

Lanțul de magazine Aldi a retras produsele suspecte vîndute în Luxemburg, dar "ouă contaminat au ajuns pe piața din Luxemburg", a anunțat Guvernul.

Luna aceasta, Aldi a informat că va retrage toate ouăle provenite din Olanda din magazinele sale din Germania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?