Vitalie Gămurari: În toamnă relaţiile RM-UE se vor restabili

Vitalie Gămurari: În toamnă relaţiile RM-UE se vor restabili

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gămurari consideră că toamna relaţiile dintre Moldova şi Uniunea Europeană se vor restabili.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni în cadrul desbaterilor publice cu privire la schimbarea sistemului electoral.

Potrivit lui, "relaţiile dintre Republica Moldova şi partenerii de dezvoltare nu s-au înrăutăţit, dar s-a creat o mică neînţelegere".

"Aceste relaţii nu s-au înrăutăţit, însă probabil este vorba despre o pauză sau o mică neînţelegere. PDM îşi doreşte un dialog cu partenerii de dezvoltare pentru a explica cum stau de facto lucrurile şi cu siguranţă din toamnă relaţiile se vor restabili", a spus Gămurari.

Potrivit lui, subiectele ce ţin de implementarea Acordului de asociere, regimul de vize şi asistenţa macro-financiară "sînt probleme tehnice şi juridice care pot fi discutate".

"În acelaşi timp, modificarea sistemului electoral este dreptul suveran al Republicii Moldova. Această decizie a fost luată ţinînd cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, care este o instituţie specializată în această direcţie", a spus Gămurari.

 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load