Din cauza ploilor, mai multe localități au rămas fără lumină

Din cauza ploilor, mai multe localități au rămas fără lumină

Conform datelor operative, în urma ploilor înregistrate în țară, fără energie electrică au rămas parțial 26 de localități din 10 raioane, notează NOI.md.

Către ora 7.00 dimineața, de la rețeaua electrică rămîneau deconectate sate din raioanele Orhei, Ștefan Vodă, Căușeni, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Leova, Dubăsari, Șoldănești și Florești. La fața locului lucrează echipe specializate, pentru înlăturarea defecțiunilor.

În urma ploilor înregistrate în partea centrală și de sud a republicii, mai multe gospodării au avut nevoie de intervenția salvatorilor. Pompierii au fost solicitați la pomparea apei din mai multe grădini și beciuri din UTA Găgăuzia, Taraclia, Cahul și Căușeni. În urma scurgerii intensive de pantă, 14 gospodării s-au ales cu apă în grădini și subsoluri.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile create. Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale recomandă oamenilor să țină cont de buletinele informative și sa alerteze autoritățile în situații de risc.  

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load