COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Serviciul Fiscal va aplica amenzi ASPRE, comercianților de flori

Serviciul Fiscal va aplica amenzi ASPRE, comercianților de flori

Serviciul Fiscal de Stat va aplica amenzi comercianților de flori la care au fost înregistrate abateri de la legislație urmare a verificărilor care au avut loc în perioada 17-23 iulie.

Anunțul a fost făcut de instituția fiscală, care precizează că suma amenzilor constituie 140 de mii de lei, transmite NOI.md.

Potrivit sursei, dintre cele 36 de controale, 10 s-au desfășurat în capitală, 11 în Zona de Nord a țării, 8 în zona de Sud și 7 în Zona de Centru. Totodată, inspectorii fiscali au întocmit 20 de procese verbale, aplicînd sancțiuni în valoare de 28 750 de lei.


Printre abaterile înregistrate se numără: efectuarea încasărilor bănești în numerar fără utilizarea mașinii de casă și control existente, neasigurarea bilanțului numerarului în mașina de casă și control, care constă în formarea excesului de numerar nejustificat documentar, neprezentarea la prima cerere a persoanelor cu funcții de răspundere din cadrul organului cu atribuții de administrare a documentelor de proveniență a mărfii expuse spre comercializare și desfășurarea activității ilicite de întreprinzător.

Ținînd cont de numeroasele abateri înregistrate într-o perioadă restrînsă de timp, SFS va continua verificările și în perioada 24-30 iulie 2017. Scopul acestor acțiuni este de a majora nivelul de conformare a contribuabililor la prevederile legislației în vigoare.

În acest context, SFS lansează un apel către persoanele care comercializează flori, dar și alte produse să se conformeze legislației și să activeze în conformitate cu cerințele acesteia.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load