X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Ghimpu invitat la procuratură pentru a da explicații privind cei 70 mii euro

11 iun. 2013,, 13:28   Politică
4637 2
Foto : noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a fost citat astăzi la Procuratura Generală, unde a fost audiat mai bine de o oră. Ulterior, liderul PL a dezvăluit presei că a fost citat în legătură cu un material audio între un businessman italian și ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, precum și adjunctul acestuia, Corneliu Mîrza. Omul de afaceri cerea 70 mii euro pe care i-a dat în campania electorală din 2010 pentru PL.

În acelaşi timp, liderul PL neagă că cineva din exterior ar fi finanţat partidul. Ghimpu susține că toţi cei care vor fi găsiţi vinovaţi, trebuie să fie pedepsiţi.

“Nu m-am gîndit că unii membri PL o să trădeze pentru bani, funcţii. Rămîne să vedem dacă nu este montaj. Dacă se confirmă, să fie traşi la răspundere că acțiunile lor au fost în interes naţional”, ‒ a spus liderul PL.
Mihai Ghimpu este încrezut că PL nu va avea de suferit de pe urma acestor învinuiri.

“PL nu are de ce suferi. Partidul nu este implicat. Toate documentele confirmă cine a finanţat partidul. Aici nimeni nu are nici o probă. Cei cărora le-am încredinţat funcţii m-au trădat. Partidul nu a primit bani, dacă au luat bani în interesul personal, să răspundă penal pentru ceea ce fac”, ‒ a subliniat Ghimpu.

Liderul PL a fost citat în dimineața zilei de astăzi la procuratură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?