Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Implementarea cerinţelor privind transportarea pasagerilor ar putea fi amînate

12 iul. 2017,, 17:20   Societate
1851 0

Intrarea în vigoare a cerinţelor ce se referă la utilizarea autovehiculelor reechipate pentru transportarea pasagerilor ar putea fi amînată pentru anul 2020. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat miercuri la şedinţa Comisiei parlamentare juridice, numiri şi imunităţi.

Membrul Comisiei, deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu, a spus că în prezent 70% din microbuzele utilizate pentru transportarea pasagerilor sînt reechipate din microbuze marfare şi, "dacă nu vom prelungi perioada de intrare în vigoare a restricţiilor, atunci în Moldova transportul public va fi paralizat".

Potrivit deputatului Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, "transportatorii au avut la dispoziţie trei ani ca să-şi schimbe maşinile şi, dacă iarăşi va fi prelungit termenul de intrare în vigoare a cerinţelor, atunci acest lucru ar putea deveni o regularitate".

"Dacă transportatorul vine la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor după licenţă, el îşi asumă anumite angajamente. Aici apar întrebări către cei de la minister, care trebuie să urmărească îndeplinirea cerinţelor", consideră el.

Autorii propun ca intrarea în vigoare a cerinţelor să fie amînată pentru 1 septembrie 2020, însă pentru transportarea pasagerilor vor putea fi utilizate doar mijloacele de transport care au obţinut licenţa după data de 1 iulie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?