Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moscova intenționează să expulzeze 30 de diplomați

11 iul. 2017,, 13:20   Externe
2111 0

Rusia intenționează să expulzeze aproximativ 30 de diplomați americani și să instituie sechestru pe unele proprietăți ale SUA din Rusia, informează „Izvestia“, citînd o sursă din cadrul Ministerului rus de Externe.

Potrivit sursei, decizia Washingtonului de a nu returna proprietatile Ambasadei Rusiei din SUA obligă Moscova la astfel de acțiuni. Problema nu a fost rezolvată nici la negocierile președinților Trump și Putin de la Hamburg.

Decizia SUA din decembrie forțeaza Rusia să răspundă în oglindă si sa expulzeze aproximativ 30 de diplomați americani, cu impunerea de sancțiuni similare în ceea ce priveste proprietațile Statelor Unite în Rusia, scrie publicatia.

În același timp, Moscova spune că ar prefera „să nu ia astfel de măsuri, dar nu poate lasa fără răspuns acțiunile „neprietenoase” ale Washingtonului“.

„Există un acord preliminar pentru o întîlnire la Sankt-Petersburg între adjunctul ministrului rus de externe al Rusiei, Serghei Riabkov și adjunctul secretarului de stat american, Thomas Shannon. Dacă nici atunci nu se va ajunge la un compromis, vor trebui luate astfel de măsuri“ – a mai spus sursa.


Rusia încearcă să redobîndească cele două imobile confiscate de SUA, dupa ce Casa Alba a acuzat Ambasada Rusiei ca desfasoara in aceste proprietati activitati de spionaj.

Decizie, împreuna cu exulzarea a 35 de diplomati rusi, a urmat dupa ce Barack Obama a audiat un raport al serviciilor secrete ruse cu privire la amestecul Rusiei in alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?