X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Leancă și Filat sînt niște mincinoși - declarație

9 iun. 2013,, 08:24   Politică
11217 22
Foto : noi.md
R. Moldova ar putea avea regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană în următorii 3 – 4 ani. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de către ex-viceministrul de externe Valeriu Ostalep, care consideră că opțiunea premierului Iurie leancă precum că moldovenii ar putea circula liber în UE pînă la finele anului viitor este o minciună.

”Leancă și Filat au mințit trei ani la rînd că vom avea regim liberalizat de vize cu UE. Eu n-am motiv să-i cred acum că acest lucru se va întîmpla în 2014. Ei sînt niște mincinoși. UE n-are cum să ofere regim de vize așa pur și simplu”, a declarat Valeriu Ostalep.

Ex – viceministrul susține că R. Moldova ar putea avea regim liberalizat de vize cu UE nu mai devreme de în anii 2016 – 2017. ”UE ține foarte mult la securitatea personală. Noi însă nu putem rezolva problema transnistreană și respectiv n-avem cum să controlăm situația acolo. Apoi problemele precum corupția, crima organizată, migrația și altele n-or să dispară într-un an. Cum o să convingem noi UE, cînd starea economică este un dezastru?”, a specificat Valeriu Ostalep.

Anterior, premierul Iurie Leancă declara în cadrul unei emisiuni televizate că cetățenii R. Moldova au toate șansele să circule liber în Uniunea Europeană pînă la sfîrșitul anului viitor, cînd are să se termine mandatul actualului Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?