Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Imagini surprinzătoare din „Cimitirul președinților” (FOTO)

4 iul. 2017,, 21:00   Externe
2783 0

Cît vezi cu ochii, busturi de foști președinți americani scorojiți, plini de crăpături și mînjiți de fecalele păsărilor. Se întîmplă pe un cîmp din Williamsburg, Virginia.

Busturile uriașe ale „părinților fondatori” (fiecare cîntărește peste 9 tone) au ajuns în această situație după ce proiectul de anvergură al unui parc tematic care le-a găzduit în urmă cu mai bine de un deceniu a fost tras pe linie moartă.

Deschis în 2004, „Parcul Președinților” a intrat rapid în declin, parțial din cauza amplasării construcției, fiind mascat de o pădure din împrejurimi, aproape invizibil în peisajul locului. Proiectul s-a dovedit în scurt timp a fi un fiasco în atragerea de vizitatori, iar în 2010, investitiorii au hotărît să închidă porțile și să scoată la licitație terenul. Gaura din buget a fost de peste 10 milioane de dolari, atît au costat comenzile pentru cele 43 de busturi care au rămas acum în plata naturii.

Odată cumpărat terenul, sculpturile aveau nevoie urgentă de un nou loc pentru a fi amplasate. Astfel, a apărut în ecuație Howard Hawkins, un fermier local care ajutase anterior la înființarea parcului. Bărbatul a fost de acord să „adopte” busturile președinților americani, mutîndu-le la ferma sa pînă cînd se va lua o decizie în privința grupului statuar, scrie publicația Atlas Obscura.

Anii au trecut, iar situația busturilor este în continuare incertă, în timp ce o campanie „sisifică” de crowdfunding încearcă să strîngă fondurile necesare pentru a reloca statuile într-un loc unde ar putea fi înglobate unui plan turistic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?