COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poligonul de deșeuri de la Tînțăreni și-a reluat activitatea după șase ani (VIDEO)

Poligonul de deșeuri de la Tînțăreni și-a reluat activitatea după șase ani (VIDEO)

Proiectul de decizie privind depozitarea deșeurilor solide la Tînțăreni a fost susținută de majoritatea consilierilor municipali.

Alocarea din bugetului municipal a 39,3 milioane de lei pentru redeschiderea și funcționarea Poligonului de deșeuri de la Țînțăreni este prevăzută în proiectul de decizie al Primăriei. La această hotărîre au ajuns consilierii municipali după ce asupra rezoluției acestei variante de soluționare a „problemei gunoiului“ au insistat atît fracțiunea Partidului Comuniștilor și ai acelora din afara partidelor, cît și cea a Partidului Socialist (PSRM), relatează NOI.md.


Proiectul de decizie privind depozitarea deșeurilor la Țînțîreni prevede alocarea din trezoreria municipală a 17,3 milioane de lei pentru achiziționarea utilajelor de întreținere a Poligonului de deșeuri, 12 milioane de lei pentru restaurarea barajului și 10 milioane de lei - pentru dezvoltarea infrastructurii în cea mai apropiată comună. După efectuarea lucrărilor de restaurare, reieșind din baza calculelor autorilor proiectului de decizie, va fi posibilă stocarea de trei ori mai multor deșeuri solide, în comparație cu mina „Purcel“ din comuna Bubuieci, unde sînt depozitate pînă ce deșeurile solide transportate din Chișinău.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load