X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Filat se teme de Plahotniuc – declarație

29 mai. 2013,, 17:13   Politică
7500 7
Foto: noi.md
Negocierile privind formarea unei majorități parlamentare care să învestească noul guvern condus de Iurie Leancă se tergiversează din cauza fricii pe care o are liderul liberal-democrat Vlad Filat față de fostul prim-vicepreședinte democrat Vladimir Plahotniuc. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de către fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep.

Valeriu Ostalep consideră că în spatele acestor negocieri se ascund interese proprii, care în mare parte se contrazic. ”Filat se teme de Plahotniuc. Are o frică paranoică. De aceea și sînt tărăgănate negocierile pînă în ultima clipă. Filat încearcă să obțină anumite garanții, anumite funcții de influență”, a precizat Valeriu Ostalep.

Totuși, fostul viceministru de externe consideră că noul guvern are șanse de a fi învestit mîine. ”Liberal-democrații se tem de alegeri anticipate. Acestea reprezintă pentru ei nu doar plecarea din politică, dar și probleme cu legea, în fața căreia ar putea să răspundă. Anume din aceste considerente s-ar putea ajunge la un consens, dar nu va fi pentru mult timp”, a precizat acesta.

În opinia fostului viceministru, dacă guvernul va fi instituit, acesta va activa doar cîteva luni – nu mai mult de jumătate de an. ”Este un guvern compromis înainte să fie numit. Fiecare zi de aflare a acestora în funcție este o pierdere pentru R. Moldova, din punctul de vedere al dezvoltării viitorului”, a adăugat Ostalep.

Conform Constituției, mîine expiră termenul de 15 zile pentru formarea unui guvern de către premierul desemnat Iurie Leancă. Astăzi este ultima zi cînd negociatorii PD, PLDM şi cei din grupul Hadârcă mai pot negocia cu privire la acordul viitoarei coaliţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?