Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Leancă explică de ce a acceptat postul de vicespicher

2 iun. 2017,, 15:10   Politică
4216 5

Fostul premier Iurie Leancă spune că a fost desemnat în funcție de vicepreședinte al Parlamentului în urma negocierilor purtate în cadrul coaliției de guvernare, notează NOi.md.

El a menționat astăzi, după ce a fost numit în funcție, că și-a asumat această responsabilitate „din dorința de a anima comunicarea cu partenerii externi ai țării”. Leancă s-a arătat convins că deține experiența necesară pentru a contribui la intensificarea dialogului Moldova - UE în mod special.

„Avînd în vedere că este vorba de un vicepreședinte care își va asuma mandatul în mod special pe dimensiunea relațiilor externe și pornind de la faptul că am o experiență în acest sens, prioritățile principale în activitatea mea vor fi legate de politică externă”, a remarcat Leancă.

El a mai spus că va avea o agendă ambițioasă, în vederea asigurării unui control mai riguros al activității Parlamentului la capitolul implementării Acordului de asociere cu UE. Deputatul PPEM a mai anunțat că în următoarele zile va întreprinde și o primă vizită în calitate de vicepreședinte al Parlamentului.

„Grupul nostru face parte din majoritatea parlamentară și e firesc să ne asumăm anumite responsabilități. În zilele următoare voi efectua o primă vizită, voi avea întîlniri cu politicieni europeni pentru a discuta relațiile bilaterale, evoluțiile din Moldova, cum putem să intensificăm acest dialog atît de necesar Moldovei. Vreau să cred că realizările pe care le-am avut în domeniul politicii externe îmi vor permite să-mi exercit cu succes acest mandat”, a adăugat el.


Iurie Leancă a fost numit astăzi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului, cu voturile a 52 de deputați. Candidatura lui a fost înaintată de Andrian Candu, care a menționat că în rîndurile opoziției nu au fost doritori de a ocupa acest post.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?