X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cînd va fi judecat Inukovici în dosarul Maidan

24 mai. 2017,, 19:00   Externe
3689 1

Procuratura Generală a Ucrainei (GPU) îi va înainta acuzații fostului președinte Viktor Ianukovici în dosarul crimelor comise în timpul Maidanului imediat după ce instanța va emite verdictul cu privire la înalta trădare.


Anunțul a fost făcut de către procurorul general la ședința Radei Supreme în cadrul prezentării bilanțului activității de un an în acest post.

„Dosarul privind organizarea exceselor de pe Maidan împotriva manifestanților pașnici, în care sînt acuzați Ianukovici și Zaharcenko, va fi deferit instanței de judecată imediat după examinarea cauzei privind înalta trădare”, a spus procurorul general.

„Cred că cea mai mare realizare într-un an de activitate în postul de procuror general este finalizarea investigațiilor și inițierea procesului împotriva lui Ianukovici, care este acuzat de înaltă trădare a poporului ucrainean. Și acesta este doar primul pas. Anume Viktor Ianukovici a fost un simbol al răului atît pentru Maidan, cît și pentru majoritatea absolută a ucrainenilor. În calitate de procuror general voi dovedi acest lucru în instanță. Răul va fi pedepsit”, a spus Luțenko.

De asemenea, procurorul general a declarat că decizia Interpolului cu ​​privire la Ianukovici a fost una politizată.

Reamintim că anterior s-a comunicat că GPU a raportat că l-ar bănui pe omul de afaceri Granovski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?