Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Boris Gherasim: Consorţiul italian manifestă o atitudine neserioasă faţă de reparaţia drumului Chişinău - Soroca

22 mai. 2013,, 12:58   Societate
5716 3
Foto: radioplai.md
Consorţiul italian TOTO Costruzioni Generali şi Taddei S.p.A., care efectuează lucrările de reparaţie pe magistrala naţională M2 Chişinău - Soroca, şi compania italiană IRD Engineering, care verifică lucrările, au o atitudine neserioasă faţă de angajamentele pe care şi le-au asumat în realizarea proiectului. De această părere este viceministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumului, Boris Gherasim.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a declarat jurnaliştilor că "din această cauză ei pot avea de suferit foarte mult".

"Potrivit contractului, lucrările de reparaţie urmau să fie finalizate încă pe data de 15 decembrie 2012. Lor li s-au mai oferit încă 200 de zile care expiră la sfîrşitul lunii iunie. În cazul în care contractantul italian nu va îndeplini aceste lucrări, noi vom avea dreptul juridic de a rezilia contractul. Ulterior, vom găsi altă rezolvare a problemei pentru a nu organiza o nouă licitaţie pentru reabilitarea acestei porţiuni de drum. Însă ei nu vor mai participa nici la alte licitaţii. Pe lîngă acestea, ei riscă să fie sancţionaţi cu 10 mii de euro", a remarcat Boris Gherasim.

Potrivit viceministrului, "sînt şi companii moldoveneşti care nu şi-au îndeplinit angajamentele contractuale, nici acestea nu vor avea dreptul să participe la licitaţii".

"De exemplu, compania moldo-română Tehnorut, care a reparat drumul Rezina - Orhei. De asemenea, compania Magic International, care a reabilitat drumul ce ocoleşte raionul Căuşeni. În următorii trei ani, ei nu vor putea participa la niciun fel de lucrări de construcţii", a declarat Gherasim.

În februarie 2011 au fost semnate două contracte pentru reabilitarea traseului Chişinău - Soroca cu două firme italiene – TOTO Construzioni Generali şi Taddei. Suma contractului a fost de 200,226 mil. lei şi 71,113 mil. euro, respectiv. Finanţarea celor două contracte se realizează din contul creditelor BERD şi Băncii Europene de Investiţii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?