X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cînd ANRE va adopta decizia de a majora tarifele la apă în Chişinău

17 mai. 2017,, 09:40   Economie
1643 0

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru vineri, 19 mai, desfășurarea unei ședințe publice, informează NOI.md.

În cadrul ședinței urmează să fie examinat inclusiv subiectul privind examinarea solicitărilor depuse de Î.M. „Apă Canal” din Ungheni și S.A. „Apă-Canal Chișinău” de aprobare a tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate pentru anul 2017.

De menționat că ANRE a desfășurat dezbateri publice la acest subiect ieri.

„Apă-Canal Chișinău” a cerut ANRE majorarea tarifului de apă pentru consumatorii casnici cu 27,9% (de la 9,19 lei la 11,75 lei pe metru cub de apă), dar și pentru agenții economici – cu 11,1% (de la 22,96 lei pînă la 25,52 lei pe metru cub).

„Apă-Canal Chișinău” argumentează majorarea propusă a tarifelor prin creșterea pierderilor companiei, creșterea prețului energiei electrice, tulburări financiare, necesitatea de a acoperi cheltuielile planificate, precum și modernizarea rețelelor de canalizare și rețelelor de distribuție a apei.

În plus, fără ajustările tarifare „Apă-Canal Chișinău” nu va fi capabilă să profite de creditul în valoare de peste 60 mil. euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții pentru construirea a 200 km de rețele de apă, a 7 km de rețele de canalizare, reparația stațiilor de epurare a apelor uzate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?