Cînd ANRE va adopta decizia de a majora tarifele la apă în Chişinău

Cînd ANRE va adopta decizia de a majora tarifele la apă în Chişinău

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță pentru vineri, 19 mai, desfășurarea unei ședințe publice, informează NOI.md.

În cadrul ședinței urmează să fie examinat inclusiv subiectul privind  examinarea solicitărilor depuse de Î.M. „Apă Canal” din Ungheni și S.A. „Apă-Canal Chișinău” de aprobare a tarifelor pentru serviciul public de alimentare cu apă, de canalizare și epurare a apelor uzate pentru anul 2017.

De menționat că ANRE a desfășurat dezbateri publice la acest subiect ieri.  

„Apă-Canal Chișinău” a cerut ANRE majorarea tarifului de apă pentru consumatorii casnici cu 27,9% (de la 9,19 lei la 11,75 lei pe metru cub de apă), dar și pentru agenții economici – cu 11,1% (de la 22,96 lei pînă la 25,52 lei pe metru cub).

„Apă-Canal Chișinău” argumentează majorarea propusă a tarifelor prin creșterea pierderilor companiei, creșterea prețului energiei electrice, tulburări financiare, necesitatea de a acoperi cheltuielile planificate, precum și modernizarea rețelelor de canalizare și rețelelor de distribuție a apei.

În plus, fără ajustările tarifare „Apă-Canal Chișinău” nu va fi capabilă să profite de creditul în valoare de peste 60 mil. euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții pentru construirea a 200 km de rețele de apă, a 7 km de rețele de canalizare, reparația stațiilor de epurare a apelor uzate.
 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load