Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Nicolae Timofti este membru PLDM fără carnet de partid – declarație

16 mai. 2013,, 18:00   Politică
3887 0
Foto: munteanu.md
Decretul semnat astăzi de șeful statului, Nicolae Timofti, cu privire la revocarea din funcții a lui Mihai Moldovanu și Anatol Șalaru este unul neconstituțional. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de către deputatul liberal Valeriu Munteanu, care anunță că mîine dimineață, PL va cere Curții Constituționale să verifice constituționalitatea decretului.

”Mîine, la ora 10.00, în cadrul ședinței Curții Constituționale, va fi examinată sesizarea Partidului Liberal referitor la neconstituționalitatea Legii privind suplimentarea competențelor prim-ministrului interimar și Guvernului interimar. În cadrul examinării acesteia, noi vom solicita și examinarea decretului, pentru că acea lege a fost adoptată cu încălcarea evidentă a Constituției. Au fost egalate în drepturi un guvern demisionar cu un guvern plenipotențiar”, a precizat Valeriu Munteanu.

Vinovat de toate aceste ilegalități constituționale, spune deputatul liberal, se face președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care exercită întocmai comenzile politice ale liderului PLDM, Vlad Filat.

”Din păcate, Nicolae Timofti este de fapt un membru PLDM fără carnet de partid, pentru că, în articolul 103 din Constituție, scrie foarte clar care sînt competențele prim-ministrului și ale guvernului demisionat. Acest lucru este mai mult decît clar pentru studenți, dar mite pentru președinte, care a fost o habă de vreme judecător. Nicolae Timofti, în loc să fie garantul Constituției, arbitru în această luptă politică absolut naturală, este părtinitor și execută întocmai comenzile politice ale lui Filat”, a precizat Valeriu Munteanu.

Mai mult, deputatul susține că acțiunile de astăzi trădează tendința lui Vlad Filat spre alegeri anticipate. ”PLDM-ul încearcă să formeze o nouă majoritate parlamentară cu cuțitele pe masă, astfel încît această majoritate parlamentară să nu fie creată niciodată și, în final, să se ajungă la alegeri anticipate. Pentru că doar astfel Filat mai poate reveni în politica mare. Iar acești funcționari erau incomozi, pentru că nu-l serveau și implementau acele hotărîri care erau luate la partid. Este un banditism politic evident”, a subliniat acesta.

Amintim că astăzi au fost demiși din funcții vicepremierul Mihai Moldovanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru, și directorul Moldsilva, Ion Cebanu, toți fiind membri ai Partidului Liberal.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?