X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În fierbintea Mare a Arabiei vor fi aduse aisberguri

5 mai. 2017,, 02:30   Externe
4621 0

Emiratele Arabe Unite (EAU) și-au anunțat intenția de a tracta la țărmurile lor aisberguri desprinse de la calota glacială din Antarctica, pentru irigarea deșertului și atragerea turiștilor.

Propunerea a fost înaintată de Compania de consultanță National Advisory Bureau Limited. Aisbergurile din Antarctica pot deveni o nouă sursă de apă dulce pentru regiune. În afară de aceasta, aducerea aisbergurilor spre țărmurile EAU va provoca modificări considerabile ale climei în regiune, deoarece aisbergurile vor răci aerul înconjurător.

Țările din regiune pot conta pe faptul că ploile vor deveni mai frecvente, pe parcursul întregului an.

Proiectul ”Aisberguri pentru EAU” este parte componentă a planurilor de transformare a deșertului în țară, menționează TASS. În locul nisipului, în EAU vor veni livezi și va apărea rîului Halifa, în care scop scurgerile rîurilor Pakistanului, care se revarsă în Marea Arabiei, vor fi plasate într-o conductă, care pe fundul mării va ajunge în EAU.

Compania National Advisory Bureau Limited crede într-un potențial turistic considerabil al propunerii de a transporta aisberguri. În timpul remorcării, aisbergurile vor începe să se topească și în Marea Arabiei va ajunge apă dulce, ceea ce va reduce salinitatea ei și va permite restabilirea balanței ecologice și diversității biologice. Această balanță este dereglată, deoarece echipamentul de desalinizare din regiune aruncă în mare apă cu un conținut ridicat de sare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?