X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Putin: "Relațiile dintre Rusia și Emiratele Arabe Unite au ajuns la un nivel înalt fără precedent"

6 dec. 2023,, 15:03   Externe
3214 0

Relațiile dintre Rusia și EAU au atins un nivel înalt fără precedent.

Acest lucru a fost declarat de Vladimir Putin în cadrul unei întîlniri cu președintele țării din Orientul Mijlociu, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, la Abu Dhabi.

"Astăzi, relațiile noastre au ajuns la un nivel ridicat fără precedent datorită poziției dumneavoastră. Iar noi doi sîntem în contact permanent, iar colegii noștri conlucrează în mod constant. Și, într-adevăr, Emiratele Arabe Unite sînt principalul partener comercial al Rusiei în lumea arabă", a subliniat liderul rus.

Șeful statului rus a spus că anul trecut cifra de afaceri comercială dintre cele două țări a crescut cu peste 67%, iar în 2023 ar putea crește și mai mult.

Președintele rus a remarcat creșterea investițiilor și a cooperării industriale, părțile implementînd proiecte în sectorul petrolului și gazelor și lucrînd la înființarea unor facilități de producție în EAU și Rusia.


În plus, Vladimir Putin l-a invitat pe președintele țării din Orientul Mijlociu la summitul BRICS, care va avea loc la Kazan anul viitor.

La rîndul său, Mohammed bin Zeid Al Nahyan a lăudat rolul personal al lui Vladimir Putin în dezvoltarea relațiilor bilaterale.

"În acest sens, aș dori să spun că EAU este cel mai mare partener comercial al Rusiei și cel mai mare investitor dintre țările arabe în economia sa", a declarat el.

Președintele EAU a adăugat că cifra de afaceri din comerțul cu petrol dintre cele două țări a crescut cu aproape 109% în 2022.

Aceasta este cea de-a doua întîlnire dintre președinți din acest an. Cea precedentă a avut loc în iunie, în marja Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, unde EAU a fost reprezentată cu statutul onorific de țară invitată.

17
0
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?