Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

UPDATE: Andrei Neguța a fost numit ambasador în Federația Rusă

4 mai. 2017,, 16:46   Politică
5591 2

UPDATE: Președintele Igor Dodon, a semnat astăzi decretul privind numirea lui Andrei Neguţa în funcția de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federaţia Rusă.

Șeful statului a menționat că Neguța este unul din cei mai profesioniști și experimentați diplomați din Moldova.

”Am convingerea că în noua sa postură, domnia sa va depune toate eforturile pentru consolidarea parteneriatului strategic dintre Moldova şi Rusia, pentru revenirea exportatorilor moldoveni pe piaţa rusă şi pentru soluţionarea definitivă a problemei migranţilor muncitori moldoveni”, a declarat Igor Dodon.

2017-05-03 15:11 - Fostul deputat socialist Andrei Neguța, în prezent consilier al președintelui, a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă, notează NOI.md.

Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, la propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Un alt deputat socialist, Victor Sorocean, a fost propus pentru funcția de ambasador în Belarus.

Totodată, fostul vicepremier pentru Reintegrare Victor Osipov a fost numit în funcția de ambasador în Austria, precum și în cea de reprezentant permanent al Moldovei pe lîngă OSCE și Biroul Națiunilor Unite. Decretele respective urmează a fi înaintate spre aprobare președintelui Igor Dodon.

Menționăm că fostul ambasador al Moldovei la Moscova Dumitru Braghiș a fost rechemat din funcție la începutul lunii martie curent. Braghiș a calificat atunci această decizie drept una politică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?