Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Voronin: Timofti va fi obligat să promulge a doua oară legile nepromulgate

14 mai. 2013,, 11:35   Politică
4090 2
Foto: tribuna.md
Liderul partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, susține că PCRM nu va iniția procedura de demitere a șefului statului Nicolae Timofti. Asta chiar dacă anterior în cadrul unor proteste organizate în fața reședinței de stat, unde se află șefului statului, PCRM scanda demiterea acestuia, relatează NOI.md.

În cadrul unei emisiuni la TV7, liderul PCRM a făcut unele precizări, menționînd că PCRM a protestat, fiindcă a fost încălcată procedura de alegere a lui Nicolae Timofti în funcție, dar nu pentru că ar fi nemulțumiți de activitatea acestuia.

„Noi am protestat pentru că a fost încălcată procedura de alegere a șefului statului, dar nu din alt motiv. Cei care l-au ales, aceia să discute despre demiterea lui. Constituția prevede unele motive pentru care se poate iniția procedura de demitere a sefului statului. Nu este atît de ușor. Asta nu se face pentru că cineva așa vrea. Pe președinte nu l-am ales noi și nu vom vota demiterea lui”, a spus Vladimir Voronin.

Totodată, liderul PCRM susține că procedura de demitere a lui Nicolae Timofti nu poate fi motivată prin faptul că șeful statului nu a promulgat unele legi.

“Nicolae Timofti poate întoarce aceste legi în Parlament, iar dacă legea ajunge a doua oară spre promulgare, șeful statului este obligat să le promulge”, a spus Vladimir Voronin.

Reamintim că, anterior, și liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a declarat că regretă faptul că formaţiunea sa a votat pentru desemnarea lui Nicolae Timofti la funcţia de preşedinte al Moldovei, după ce Timofti a promulgat mai multe legi scandaloase votate de deputaţii PLDM şi PCRM, în ziua de 3 mai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?