X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Silvio Berlusconi, condamnat la 4 ani de închisoare

9 mai. 2013,, 12:29   Externe
3097 0
Foto: monitorulcj.ro
Fostul premier italian, care a reuşit să scape în nenumărate rînduri de mîna justiţiei, a fost condamnat de un tribunal din Milano la patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală, transmite Reuters. Sentinţa nu este definitivă.

Presupusa fraudă fiscală se referă la achiziţia de către grupul Mediaset a drepturilor de difuzare a filmelor şi a unor emisiuni televizate. Grupul Mediaset a majorat artifical drepturile de difuzare, reducînd cotele de plată a impozitelor în Italia, folosindu-se în acest sens de societăţi offshore.

Mediaset cumpăra formate de emisiuni şi filme din străinătate, prin intermediul unor societăţi din “paradisuri fiscale”, evitînd astfel sistemul fiscal din Italia.

Berlusconi, fondatorul principalului partid politic din Italia – Poporul Libertăţii -, a anunţat zilele trecute că nu va mai candida în următorul scrutin legislativ pentru a deveni premier, punînd capăt speculaţiilor privind intenţiile sale.

“Din dragoste pentru Italia se pot face prostii, dar şi lucruri inteligente. În urmă cu 18 ani, am intrat în joc, o prostie care nu este lipsită de inteligenţă; acum, prefer să fac un pas înapoi, din aceeaşi dragoste care mă mobiliza atunci. Nu voi depune o nouă candidatură care să mă propulseze în funcţia de premier (…)”, a precizat Silvio Berlusconi, sugerînd că alegerile pentru desemnarea viitorului lider al PdL ar putea avea loc pe 16 decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?