Candu despre Triboi: Îl putem ajuta doar cu un avocat

Candu despre Triboi: Îl putem ajuta doar cu un avocat

Fostul viceministru al Economiei, Valeriu Triboi, reținut pe 1 aprilie pentru abuz de putere și prejudiciu față de stat, este din același sat cu Vlad Plahotniuc.

O spune chiar speakerul Parlamentului, Andian Candu. Ba mai mult, președintele Legislativului a mai adăugat că Triboi e fost coleg de grupă al premierului Pavel Filip, iar lui Candu însuși i-a fost subalter. Totuși, Candu spune că PD îl poate ajuta pe Triboi „doar cu un avocat și o vorbă bună”, în cazul în care există bănuieli în adresa sa. 

„Triboi este consătean cu Plahotniuc, coleg de grupă cu Pavel Filip, o persoană foarte capabilă care administra sectorul important de energetică. Mie mi-a fost subaltern, viceministru. El e un om apreciat și de echipă. Cît nu există o condamnare, el este nevinovat, există prezumția nevinovăției. Dar cînd apare ancheta trebuie să tragem concluzii. Ajutăm cu un avocat și o vorbă bună, dar cu nimic mai mult. Nu contează că e dintr-un cerc apropiat nouă”, a declarat Candu la emisiunea „Fabrika” de la Publika TV.

Triboi a fost reţinut într-un dosar în care este bănuit de abuz de putere şi prejudicierea bugetului de stat în proporţii deosebit de mari. Procurorii au stabilit că bănuitul, abuzînd de funcţia sa, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape 1 000 000 de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord. 

La precedenta ședință a Guvernului, cabinetul de miniștri a acceptat demisia lui Triboi în baza cererii.
 
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load