X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Louis Vuitton lansează o colecție de genți inspirată inedită

13 apr. 2017,, 03:30   Externe
2385 0

Casa de lux franceză Louis Vuitton a lansat marți în colaborare cu artistul american Jeff Koons o colecție inspirată din pînze celebre, precum "Gioconda" lui Leonardo da Vinci, pentru a moderniza imaginea celebrelor sale genți, relatează EFE.

Tabloul "Vînătoarea tigrului" de Rubens, "Fata cu cîinele" de Fragonard, "Lan de grîu cu chiparoși", de Van Gogh, și "Marte, Venus și Cupidon", de Titian completează o inițiativă care se bucură de autorizația pinacotecilor care găzduiesc aceste capodopere, precum muzeul Luvru.

Aceste cinci pînze au fost deja reinterpretate de Koons, în seria sa 'Gazing Ball', prezentată la galeria Gagosian din New York în noiembrie 2015.

Michael Burke, președintele casei Louis Vuitton, a declarat ziarului Le Figaro că această serie va provoca o dezbatere despre marii maeștrii și va arăta cum canoanele frumuseții sînt influențate de "o lungă listă de artiști".

Modelele acestei colecții 'Masters', prezentată marți, va fi pusă la dispoziția publicului începînd din 28 aprilie și va costa, de exemplu modelul Speedy, aproximativ 2.100 de euro (2.223 de dolari).

Ideea a venit din partea lui Delphine Arnault, directoarei adjunctă a Louis Vuitton, iar Koons a declarat ziarului Le Figaro că a acceptat-o deoarece îi place "să încerce toate posibilitățile creative ale artei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?