Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Moldova şi Uzbekistanul își vor extinde cooperarea

7 apr. 2017,, 10:00   Economie
2458 4

Moldova şi Uzbekistanul își vor extinde cooperarea comercial-economică.

Acest subiect a fost abordat în cadrul rundei de consultări politice moldo-uzbece la nivel de viceminiştri de externe, care a avut loc la Taşkent, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului MAEIE, delegaţia moldovenească a fost condusă de către viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Lilian Darii, iar cea uzbecă - de către viceministrul Afacerilor Externe Saidikram Niyazkhodjaev.

În cadrul consultărilor cei doi oficiali au discutat pe marginea unor chestiuni actuale de pe agenda relaţiilor bilaterale moldo-uzbece, în particular, promovarea dialogului politic, perspectivele cooperării în domeniul comercial-economic, interacţiunea în sfera cultural-umanitară, consolidarea cadrului juridic al colaborării dintre cele două state.

Părţile au ţinut să sublinieze importanţa dezvoltării în continuare a dialogului politic la diferite niveluri, asigurării unei dinamici pozitive în extinderea cooperării reciproc avantajoase în domeniile de interes comun.
În particular, a fost menţionată necesitatea reluării activităţii Comisiei interguvernamentale modo-uzbece pentru cooperare economică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?