Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

În capitală a avut loc o ”scurgere de clor”

31 mar. 2017,, 15:45   Capitala
2463 0

În capitală a avut loc o scurgere de clor. Acesta este scenariul unui exercițiu de simulare a situațiilor excepționale cu participarea angajaților S.A. “Apă-Canal Chişinău”, relatează NOI.md.

Exercițiul a avut loc în sectorului Telecentru al capitalei.

Simularea exercițiului a fost efectuat după un scenariu potrivit căruia în această dimineață s-a produs un accident rutier, iar drept consecință s-a produs scurgerea substanţelor puternic toxice în timpul transportării recipientelor sub presiune cu clor. Ca yrmare, au fost declanșate mai multe situații, precum incendii, accident rutier. Prioritar, a fost salvat şoferul maşinii care transporta clor.

Potrivit scenariului, s-a înregistrat evaporarea anhidridei sulfuroase și era nevoie de lucrări de căutare-salvare a focarului și stingerea unui incendiu izbucnit. Angajaţii ACC au localizat scurgerea de clor şi au dezinfectat zona afectată. Simultan, pompierii au evacuat pasagerii din cealaltă maşină implicată în accident. A urmat transportarea persoanelor implicate în accident rutier la spital, pentru acordarea primului ajutor.

Scopul aplicației a fost de a verifica capacitățile de intervenție și de lichidare a consecințelor situației excepționale, capacități ale echipelor de salvatori și pompieri, dar și testarea activității organelor de conducere, serviciilor și formațiunilor de protecție civilă din cadrul unor instituții.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?