X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Republica Moldova participă la cel mai mare exercițiu naval NATO în România

8 apr. 16:30   Societate
3243 1

În România a început cel mai mare exercițiu naval multinațional NATO Sea Shield, la care participă și Republica Moldova.

Ceremonia de deschidere a avut loc astăzi în portul Constanța.

În afară de țara gazdă, la exercițiu participă 12 state membre ale alianței și partenerii acestora - Bulgaria, Marea Britanie, Marea Britanie, Grecia, Georgia, Italia, Republica Moldova, Franța, Georgia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Turcia, SUA și Marea Britanie. Manevrele, desfășurate de Forțele Navale Române, implică peste 2.200 de militari și 135 de unități de tehnică de luptă - 27 de nave maritime și fluviale, 17 aeronave, 91 de vehicule și ambarcațiuni. Exercițiul se va încheia la 21 aprilie.

"Sea Shield 24 este cel mai amplu exercițiu condus de Forțele Navale Române în acest an și promovează inițiativele și interesele României pe plan regional și internațional, precum și creșterea nivelului de interacțiune între forțele țărilor participante", a subliniat serviciul de presă al Ministerului român al Apărării.

Exercițiul Sea Shield se concentrează pe antrenamente în toate domeniile operațiunilor de luptă și are ca scop creșterea nivelului de interoperabilitate între forțele participante.


"Va trebui să ne antrenăm în proceduri operaționale în mediul antisubmarin, de suprafață și antiaerian, în Marea Neagră, precum și în zona de responsabilitate fluvială", a declarat viceamiralul Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale Române.

3
1
0
0
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?