Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Parlamentul nu mai este funcţional – declarație

25 apr. 2013,, 19:28   Politică
6004 0
Foto: noi.md
Liderul PD, Marian Lupu, susține că, după demisia sa din funcția de președinte al Parlamentului, organul legislativ nu mai este funcțional. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, după anunțarea rezultatelor votării. Lupu a menționat că ”din acest moment s-a creat o situație foarte periculoasă,întrucît Parlamentul nu este funcțional”, relatează NOI.md.

”Potrivit legislației, vicepreședintele Parlamentului poate îndeplini obligațiile spicherului în cazul în care acestea i-au fost delegate. Însă eu nu am semnat nicio decizie în legătură cu acest fapt și nu am delegat niciun fel de împuterniciri. În acest caz, vicepreședintele nu poate convoca ședințe, nu le poate desfășura și nu poate semna acte”, a anunțat Lupu.

Potrivit lui, comuniștii au știut despre acest lucru și au întreprins intenționat acest pas, pentru că vor alegeri parlamentare anticipate.

”Alta este întrebarea, de ce nu s-augîndit ce fac colegii din PLDM? Ei au demonstrat lipsă de profesionalism. Ei nu au obosit să se gîndească, să aibă o abordare profesionistă față de această chestiune”, a spus el, menționînd că ”deja continuarea ședinței este ilegală”.

Lupu a comunicat că a primit această decizie cu calm.

Marian Lupu a fost revocat din funcția de președinte al Parlamentului cu votul a 76 din deputați.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?