Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ghimpu consideră că hotărîrile Guvernului după demitere sînt neconstituţionale

25 apr. 2013,, 12:15   Politică
2047 0
Foto : noi.md
Mihai Ghimpu este convins că toate hotărîrile luate de guvern începînd cu 8 martie şi pînă la decizia Curţii Constituţionale sînt ilegale. Şi asta pentru că odată ce Curtea a decis că Vlad Filat nu putea ocupa fotoliul de premier în această perioadă, deciziile executivul trebuie anulate, consideră liberalul, scrie tv7.md.

Decizia finală în acest subiect aparţine juriştilor consideră liberal-democraţii. Valeriu Streleţ, preşedintele fracţiunii PLDM consideră că un deputat, o fracţiune oricine ar putea sesiza şi CC eventual ca să se pronunţe mai departe, odată ce a spus A să spună şi B în următoarea etapă, în speranţă că o va face într-o manieră mai profesionistă şi mai echilibrată.

Speakerul parlamentului declară că nu există nici un pericol ca vreo lege să fie abrogată, ori legislativului nu a examinat pînă acum vreun document remis de guvern în această perioadă, deoarece pînă la moment parlamentul a examinat şi a adoptat proiecte de acte legislative care au fost adoptate pînă în ziua de 8 martie inclusiv. Respectiv nu există situaţii de incombatibilităţi sau situaţii mai grele, de ordin juridic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?