X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

CC: Desemnarea lui Filat la funcția de premier este ANTICONSTITUȚIONALĂ

22 apr. 2013,, 21:06   Politică
10998 7

Foto: cugetliber.ro
Curtea Constituţională a calificat drept neconstituţional decretul preşedintelui Nicolae Timofti din 10 aprilie 2013, privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier. Decizia unanimă a magistraţilor a fost anunţată acum cîteva minute.

Hotărîrea a fost citită de Victor Popa: „Curtea Constituțională a hotărît se recunoaște constituțional decretul președintelui RM privind demisia Guvernului. Se declară neconstituțional decretul președintelui RM privind desemnarea candidatului pentru funcția de prim-ministru. Prim-ministrul unui Guvern demis prin moțiune de cenzură pentru suspiciuni de corupție se află în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile. În cazul demiterii Guvernului, prin moțiune de cenzură, pentru suspiciuni de corupție, președintele RM, are obligația constituțională de a desemna un prim-ministru interimar dintre membrii Guvernului, integritatea cărora nu a fost afectată. Președintele RM nu este obligat să consulte fracțiunile parlamentare la desemnarea prim-ministrului interimar”.

Prezenta hotărîre nu poate fi supusă nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Amintim că Curtea Constituțională a examinat acest subiect în baza sesizării Partidului Liberal cu privire la necesitatea numirii unui prim-ministru interimar


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?