Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Transnistria nu renunţă la simplificarea regimului de trecere a frontierei, chiar dacă Vlad Filat a fost demis

24 apr. 2013,, 12:50   Societate
3346 0
Foto: interakt.md
Transnistria "va perfecţiona procesul de trecere a cetăţenilor şi a mărfurilor peste frontiera de stat în perioada sărbătorilor pascale, dar şi de Paştele Blajinilor, va simplifica regimul de trecere", a confirmat liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, la o întrevedere cu ministrul de interne, Serghei Monul, preşedintele comitetului vamal, Ghenadi Kuzmiciov, şi şeful detaşamentului de grăniceri al KGB-ului, Mihail Lapiţki.

Agenţia "Infotag" transmite cu referire la serviciul de presă al liderului tiraspolean că Şevciuk a pus în sarcina şefilor celor trei autorităţi să creeze "condiţii cît mai acceptabile pentru cetăţenii care trec frontiera".

În zilele de sărbătoare, organele de drept ale regiunii vor fi trecute la un regim de serviciu special, pentru a asigura controlul corespunzător la hotar.

"E necesar să concentrăm un efectiv cuvenit la hotar pentru ca, în caz de solicitări de vîrf, acesta să poată fi manevrat. Regimul preferenţial de trecere a frontierei trebuie să-i vizeze pe cetăţenii născuţi în Transnistria, care vor sosi în aceste zile la rudele lor, pentru a celebra aceste sărbători importante", a subliniat Şevciuk.

Discuţiile au vizat şi chestiuni de modernizare a punctelor de trecere. Se planifică efectuarea lucrărilor de reparaţie şi instalarea echipamentelor moderne pentru a accelera procedura de trecere a graniţei transnistrene. În şedinţă s-a luat decizia de îmbunătăţire a infrastructurii, în primul rînd, la punctul de trecere Pervomaisk.

Săptămîna trecută, Vlad Filat, pe atunci prim-ministru în exerciţiu, şi Evgheni Şevciuc s-au înţeles în privinţa simplificării procedurii de trecere a frontierei, în timpul unei convorbiri telefonice. Regimul simplificat va funcţiona în perioadele 5-6 mai şi 12-13 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?