X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

INVENȚIE ULUITOARE: Bateriile care se încarcă într-o singură secundă

24 apr. 2013,, 08:30   Ştiinţă şi IT
5626 0
Foto : htc.1a.ro
Deşi telefoanele au devenit mai sofisticate decît oricînd, bateriile care le aprovizionează cu energie au rămas în spatele progresului tehnologic. Cercetătorii de la Universitatea din Illinois propun acum o microbaterie care se încarcă de o mie de ori mai rapid.

"Este vorba nou mod de a gîndi despre baterii", a spus conducătorul cercetării, William King, potrivit Mediafax.

Microbateria creată de cei din Illinios are capacitatea de a se încarca într-o secundă.

"O baterie poate avea o putere mai mare decît oricine ar fi crezut. În ultimii ani, electronicele au devenit mai mici. Toate componentele unui computer au devenit mai mici. Dar bateriile au rămas în urmă. Aceasta este microtehnologia care ar putea schimba totul. Acum, sursa de energie ar putea fi la nivelul celorlalte componente", a mai spus King.

Conform celor care au realizat studiul, a fost găsit un echilibru între puterea şi energia unei baterii. Microbateria realizată are o structură internă tridimensională.

Ca toate bateriile, şi aceasta are un anod şi un catod. Munca a început pe studiul grupului profesorului Paul Braun despre un nou catod care se încarcă rapid. King şi Pikul au realizat un anod care să se potrivească cu acesta şi au integrat cele două componente la o microscală pentru o baterie cu performanţe superioare.

Cu atîta putere, bateriile ar putea transmite semnale radio la distanţe de 30 de ori mai mari şi ar putea fi de 30 mai mici ca dimensiuni.

Bateriile sînt reîncărcabile şi se pot încarca de o mie de ori mai rapid decît cele din tehnologia actuală.
În teorie, un telefon normal s-ar putea încarca într-o secundă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?