Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Preşedintele CC a explicat poziţia Înaltei Curţi

23 apr. 2013,, 11:55   Politică
8856 2
Foto: noi.md
Curtea Constituţională (CC) a recunoscut drept neconstituţională aflarea lui Vlad Filat în funcţia de premier interimar. Aceasta este una dintre cele trei concluzii ale Înaltei Curţi, a comunicat pentru Agenţia "Infotag" preşedintele CC, Alexandru Tănase.

Potrivit lui, "persoana care a fost demisă prin suspiciunea de corupţie nu poate fi înaintată repetat pentru aceeaşi funcţie, cel puţin, pînă cînd învinuirile care i s-au adus nu au fost infirmate".

"Această decizie se aplică numai în raport cu înalţii oficiali de stat şi se bazează în totalitate pe decizia Parlamentului, care l-a demis pe Filat", a menţionat Tănase.

El a mai spus că decretul preşedintelui Nicolae Timofti din 8 martie 2010 cu privire la demisia Guvernului rămîne în vigoare. Asta înseamnă că Timofti, pînă la sfîrşitul zilei, trebuie să numească un alt premier interimar din rîndul miniştrilor. La rîndul său, acesta trebuie să stabilească clar structura cabinetului temporar.

Decizia CC a anulat decretul preşedintelui Nicolae Timofti, prin care Vlad Filat a fost desemnat în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru. Acest lucru îl obligă pe preşedinte să reia negocierile cu fracţiunile parlamentare şi să înainteze un alt candidat la această funcţie. În acest caz, termenii de formare a unui nou cabinet de miniştri se reiau de la început.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?