Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Miting al şoferilor împotriva majorării amenzilor

16 mar. 2017,, 16:45   Societate
8825 6

Joi, la Comrat s-a desfăşurat un miting la care s-au adunat sute de şoferi nemulţumiţi de majorarea amenzilor pentru încălcarea regulilor de circulaţie, cerînd anularea acesteia şi criticând guvernarea.

Ei şi-au parcat vehiculele, inclusiv camioane, tractoare, microbuze, pe strada centrală din Comrat.

La protest au participat locuitori din Găgăuzia, dar şi din raioanele Taraclia, Cahul, Basarabeasca, Cimişlia, Cantemir, Leova şi Chişinău.

Şoferul Leonid Dobrova spus că decizia de majorare a amenzilor nu va duce la nimic bun.

"O asemenea metodă de presiune va duce doar la dezbinare, la revoluţie. Acţiunile întreprinse de puterea centrală ne bagă în sărăcie, impunând copii noştri să plece din ţară. De ce în cei 25 de ani de independenţă nici Moldova şi nici Găgăuzia nu s-au transformat într-o regiune prosperă? Pentru că sîntem conduşi numai de escroci şi de agramaţi. Astăzi la guvernare nu sînt oameni destoinici", a spus participantul la miting.

Activistul Mihail Vlah a criticat iniţiativa Partidului Democrat privind modificarea sistemului electoral în cel uninominal.

"În Găgăuzia deja de 20 de ani funcţionează acest sistem electoral: noi aleg deputaţii personal. Însă imediat de ajung în Parlament şi chiar în Adunarea Parlamentară a Găgăuziei, ei încep să se ocupe de interesele lor financiare", consideră el.

Mihail Vlah a amintit că în Parlamentul RM se află cinci deputaţi din partea Găgăuziei, dintre care trei fac parte din partidul de guvernământ, iar doi - din opoziţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?