Proiectul de lege al PDM este un balon de săpun – declarație

Proiectul de lege al PDM este un balon de săpun – declarație

Liderii PAS, PLDM și al platformei „DA” insistă pe ideea că proiectul de lege cu privire la votul uninominal este o găselniță a PD pentru a se menține la putere, informează Noi.md.

Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Cibotaru susțin că scopul democraților este de fapt altul, mai exact de introduce sistemul de vot mixt, ca fiind soluția de compromis între sistemul actual și cel uninominal.

„Acest proiect s-a dovedit a fi un balon de săpun. Întrebarea este dacă autorii documentului sînt doar incompetenți și ignoranți sau și-au propus să scandalizez societatea intenționat, aruncînd în discuții un proiect atît de prost. Cel mai probabil strategia lor este să promoveze ulterior un proiect la fel de nociv, dar mai elaborat pentru a crea iluzia unor îmbunătățiri”, a declarat liderul PAS, Maia Sandu.

În opinia liderului PLDM, Viorel Ciobatu, actuala guvernare nu a fost împuternicită de popor să schimbe regulile de joc pentru toți actorii politici. „Nu este niciun fel de spațiu pentru a discuta despre sistemele electorale, în condițiile în care nu există nici condiții elementare pentru asigurare democrației în stat. Această guvernare în care există 36 de transfugi vrea să ne schimbe regulile de joc pentru toți. E absurd”, a remarcat Cibotaru.

„Ținta reală a acestui acestei inițiative este de fapt sistemul mixt, pentru că doar într-un astfel de sistem Plahotniuc mai poate accede în Parlament”, a menționat la rîndul său Andrei Năstase. 
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load