X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Profesorul rusofob va fi din nou tras la răspundere?

22 apr. 2013,, 17:12   Societate
5536 5
Foto : noi.md
În Bălți a fost creat un grup de inițiativă care va solicita Procuraturii Generale tragerea la răspundere penală a profesorului rusofob Victor Cravcenco. Despre aceasta a anunțat locuitorul orașului, Andrei Ciornîi, care a primit recent de la procuratura locală o înștiințare despre clasarea cauzei penale în privința lui Cravcenco, deoarece ”acesta se poate corecta și fără pedeapsă penală”.

”Nu cred că Cravcenco cel puțin regretă cele întîmplate, nemaivorbind că s-ar putea corecta. Procuratura, în loc să se ocupe de acest caz, a început să intimideze elevii care au publicat acest filmuleț pe Internet”, a menționat Ciornîi.

Andrei Ciornîi a promis că, în timpul apropiat, va contesta decizia procuraturii din Bălți la Procuratura Generală, iar dacă decizia va fi aceeași, va apela la CEDO. Ciornîi a mai menționat că, de mîine, în Bălți va începe colectarea semnăturilor pentru o adresare către președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu solicitarea de a se implica personal în situația privind încălcarea drepturilor vorbitorilor de limbă rusă din Moldova.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?