CFM promite achitarea restanţelor salariale în decurs de 15-20 luni

CFM promite achitarea restanţelor salariale în decurs de 15-20 luni

Întreprinderea de Stat "Calea Ferată din Moldova" (CFM) a luat în considerare revendicările angajaţilor CFM, care au protestat sîmbătă în faţa Guvernului şi intenţionează să utilizeze toate pîrghiile necesare pentru depăşirea crizei.

Astfel, a reacţionat administraţia întreprinderii la revendicările a peste 200 de manifestanţi, care au cerut în faţa Guvernului să le fie achitate restanţele salariale.

În mesajul Serviciului de presă al întreprinderii, citat de agenţia Infotag, este menţionat că "în pofida tuturor speculaţiilor şi impedimentelor de ordin financiar, din momentul preluării mandatului de director general, din august 2015, de către Iurie Topală, salariile sînt achitate lunar, conform graficului achitărilor în termen. Restanţele salariale sînt "moştenite", iar actuala administraţie depune eforturi pentru lichidarea acestora în termeni reali".

Directorul recunoaşte că datoriile față de 9 200 de colaboratori constituie peste 112 mil. lei.

"Nu este posibil să achităm toată suma odată. În termeni reali, salariul va putea fi achitat în decurs de 15-20 luni", a spus el.

Totodată, în cadrul acţiunii de protest, organizat pe 11 martie, angajaţii întreprinderii, susţinuţi de sindicate, au cerut ca datoriile să fie achitate pînă la data de 31 martie. De asemenea, ei au protestat împotriva trimiterii angajaţilor în concediu forţat şi a concedierilor planificate în cadrul procesului de restructurare.
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load