Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Polițiștii vor beneficia de sporuri salariale din contul amenzilor

2 mar. 2017,, 10:33   Societate
2558 4

Agenții constatatori din cadrul IGP vor primi trimestrial stimulări financiare de 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat, în urma proceselor contravenționale, informează NOI.md.

O hotărîre în acest sens a fost aprobată de Guvern, cu scopul de a motiva financiar agenții constatatori din cadrul subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției. Potrivit autorităților, prin acest proiect, polițiștii vor fi stimulați să aplice în mod obiectiv legea și să documenteze toate încălcările, fără excepție, ceea ce va duce la descurajarea actelor de corupție.

Astfel, agenții constatatori vor primi stimulări financiare de 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat în urma proceselor contravenționale examinate. Procedura de acordare a stimulărilor menționate a fost stabilită astăzi, printr-un regulament aprobat de Guvern, care prevede că acestea vor fi acordate trimestrial, din contul bugetului Inspectoratului General al Poliției, unde vor fi virate 25% din suma amenzilor încasate la bugetul de stat.

În anul 2016 agenții constatatori ai Inspectoratului General al Poliției au întocmit peste 263 de mii de procese contravenționale, dintre care au fost achitate circa 228 de mii, în sumă de 82,6 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?