X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldsilva: Campania de vaccinare antirabică a vulpilor va începe în martie

14 feb. 2017,, 15:30   Societate
3121 0

În Moldova, campania de vaccinare antirabică a vulpilor se va desfăşura în perioada martie-aprilie, în cadrul Programului Naţional de combatere şi profilaxie a rabiei.

Surse din cadrul agenţiei Moldsilva au relatat pentru INFOTAG că angajaţii întreprinderilor silvice au prezentat informaţii privind numărul de vizuini lucrătoare (locuite de vulpi) în fondul forestier de stat. Astfel, au fost identificate 4542 de vizuini, cu aproximativ 600 mai puţine decît în anul 2016.

În cadrul campaniei se vor distribui momelile cu vaccin antirabic destinate imunizării vulpilor, în zonele forestiere şi cele limitrofe localităţilor de pe întreg teritoriul Republicii Moldova. În această activitate vor fi antrenaţi specialiştii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, Agenţiei Moldsilva şi Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor din Republica Moldova.

INFOTAG precizează: Vulpile sînt principalii purtători de rabie. La începutul lunii februarie, în raionul Slobozia au fost înregistrate numeroase cazuri cînd vulpile au atacat animalele, iar acest fapt prezintă un risc de infectare a animalelor cu rabie. În acest context, în Transnistria este permisă vînătoarea de vulpi.

Potrivit datelor Centrului republican de diagnostică veterinară, în 2016 în Modlova au fost înregistrate circa 100 de cazuri de îmbolnăvire a animalelor de rabie. Cele mai mult cazuri au fost în raioanele Slobozia (11), Edineţ (9) şi Donduşeni (7). O persoană a decedat după ce a fost muşcată de un animal turbat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?