Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Valeriu Lazăr: Misiunea FMI nu va veni în Moldova în luna aprilie din cauza lipsei unui guvern funcţional

4 apr. 2013,, 10:21   Politică
2889 0
Foto: noi.md
Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI) nu va veni în Moldova în luna aprilie curent, aşa cum se anunţase anterior, din cauza lipsei unui guvern funcţional. Despre aceasta a declarat, miercuri după şedinţa Guvernului, ministrul în exerciţiu al Economiei, Valeriu Lazăr.

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul a menţionat că, din cele spuse de reprezentantul FMI în Moldova, Tokhir Mirzoev, deocamdată nu se întrunesc anumite condiţii: un guvern funcţional, deschiderea din partea guvernului pentru o discuţie plină.

"De aceea reiterez, că nu văd cum putem să avem în luna aprilie Misiunea în Moldova. Este regretabil, dar nu văd cum ar avea loc acest lucru. Doar dacă vom reuşi să avem un guvern funcţional la finele lunii aprilie, putem vorbi despre o misiune tehnică în luna mai şi mai apoi o misiune plină, care va viza deja viitorul program", a declarat Lazăr.

Anterior, ministrul în exerciţiu al Economiei a declarat că relaţiile Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internaţional au revenit la situaţia din noiembrie 2009. Potrivit lui, "relaţiile Moldovei cu FMI s-au deteriorat ca urmare a adoptării unor legi de către conducerea de la Chişinău fără consultarea cu această instituţie internaţională".

La sfîrşitul lunii ianuarie, Misiunea de evaluare a Fondului Monetar Internaţional a anunţat că îşi amînă vizita în Moldova, care urma să aibă loc în luna februarie. Ulterior, premierul în exerciţiu Vlad Filat a anunţat că motivul amînării vizitei misiunii Fondului Monetar Internaţional în Moldova este instabilitatea politică din ţară. Miercurea trecută, premierul a declarat însă că în scurt timp misiunea va veni în Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?