X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Cu ce se va ocupa Consiliul societății civile de pe lîngă președinte

26 ian. 2017,, 09:54   Politică
3806 6

La inițiativa lui Igor Dodon, reprezentanții Președinției au dat start creării Consiliului societății civile pe lîngă președinte, informează Noi.md.


Proiectul Regulamentului de funcționare a Consiliului a fost deja lansat spre dezbateri publice, iar toți cei interesați sînt îndemnați să înainteze propuneri. Surse din cadrul Președinției au declarat că participarea activă a societății în procesul decizional va fi una dintre prioritățile de bază pe durata mandatului lui Igor Dodon.

„Sîntem siguri de faptul că prin schimbul de idei, prin expertiză și implicare putem genera inițiative de o valoare adăugată semnificativă. Sîntem deschiși, sîntem orientați spre dialog continuu, spre un nou model de guvernare, bazat pe principii de coparticipare și comanagement”, a declarat purtătorul de cuvînt al președintelui, Ion Ceban.

Conform documentului, Consiliul societății civile este instituit pe lîngă președinte în calitate de organ consultativ, care asigură interacțiunea dintre șeful statului și societatea civilă întru armonizarea intereselor cetățenilor. Instituția va avea drept sarcină să analizeze solicitările din partea șefului statului și să propună soluții la probleme de actualitate. Consiliul va avea în componența sa cîte un președinte, vicepreședinte, secretar și membri. Acesta se va convoca în ședință cel puțin o dată la trei luni.

Deciziile adoptate de Consiliu vor avea caracter de recomandare și vor servi drept temei pentru emiterea unor decrete prezidențiale în probleme de importanță națională, se mai arată în document.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?